Bij Fysiothrain hebben wij veel ervaring met arbeidsgerelateerde gezondheidsklachten zoals RSI, rug- of nek klachten.

Wat is RSI

RSI is de afkorting voor Repetitive Strain Injury, een chronische overbelasting die ontstaat door een gebrek aan afwisseling, een statische houding of door het uitvoeren van werkzaamheden waarbij steeds dezelfde bewegingen gemaakt worden. Een nieuwe term voor RSI is CANS (Complaints of Arm, Neck and/or Shoulder). CANS staat net als RSI voor beroepsgerichte klachten aan het bewegingsapparaat.

Ontstaan gezondheidsklachten

Gezondheidsklachten ontstaan doordat de balans tussen belasting en belastbaarheid verstoord is. Klachten die te maken hebben met de arbeidsomstandigheden kunnen zowel veroorzaakt worden door fysieke (over)belasting, zoals de werkplekinrichting of belastende houdingen. Ook door mentale overbelasting, zoals stress, werkdruk of thuissituaties kunnen klachten ontstaan. Afhankelijk van de mate waarin de klachten aanwezig zijn, is het belangrijk om geheel of gedeeltelijk te stoppen met de activiteiten die de klachten veroorzaken. Tegelijkertijd moet u juist gaan bewegen. Wat kan Fysiothrain voor u betekenen?

Behandelen van RSI / CANS bij Fysiothrain

Schouder massage RSI behandelingBij het behandelen van CANS en andere arbeidsgerelateerde klachten, zoals een tenniselleboog biedt Fysiothrain de gebruikelijke fysiotherapeutische behandelingen aan. Door gebruik te maken van massage kan de doorbloeding van bijvoorbeeld rug, nek- en schouderspieren gestimuleerd worden. Ook besteden we aandacht aan het corrigeren van uw houding en aan oefentherapie. De oefeningen zijn enerzijds gericht op ontspanning en anderzijds op spierversterking, het vergroten van de mobiliteit, coördinatie en het uithoudingsvermogen, waarbij de lokale en algemene belastbaarheid wordt verhoogd. Tijdens het behandeltraject wordt gebruik gemaakt van moderne trainings- en testapparatuur en specifieke behandelprotocollen voor klachten die langdurig aanwezig zijn en die in stand gehouden wordt door een slechte houding of een verkeerd bewegingspatroon.

Afspraak behandeling RSI

Heeft u last van Cans en wilt u dit graag laten behandelen? Maak dan direct een afspraak. U kunt zich online aanmelden voor een eerste consult.